DSC00441.JPGDSC00479.JPGDSC00575.JPGDSC00578.JPGDSC00621.JPGDSC00700.JPGDSC00775.JPGDSC00809.JPGDSC00822.JPGDSC00945.JPGDSC00971.jpgDSC01013.JPGDSC01244.JPGDSC01318.JPGDSC02318.JPGDSC02640.JPGDSC02722.jpgDSC02853.JPGDSC02861.JPGDSC03677+.jpgDSC03683+.jpgDSC03940.JPGDSC04409.JPGDSC04461.JPGDSC04479.JPGDSC04623.JPGDSC04658.JPGDSC04723.JPGDSC05488.JPGDSC05876.JPGDSC05991.JPGDSC06019.JPGDSC06410.JPGDSC07114.JPGDSC07767.JPGDSC07984.JPGDSC08124.JPGDSC08296.JPGDSC08598.jpgDSC08613.jpgDSC08652.JPGDSC08694.JPGDSC08744.jpgDSC08809.jpgDSC08961.JPGDSC09987.JPGDSCF0035.JPGIMG_0333.JPGbajki_z_internatu.jpgg1.jpgg11.JPGg2.jpgg22.JPGg3.jpgg4.jpg

 

 

 

Współpraca z kuchnią – przygotowywanie sałatki na kolację w ramach programu „TRZYMAJ FORMĘ”

 

W roku szkolnym 2017/2018 w naszym Ośrodku kontynuujemy realizację programu edukacyjnego „Trzymaj Formę”. Przewodnimi celami programu jest poszerzenie wiedzy dotyczącej zdrowego stylu życia, w tym: zdrowego żywienia, zbilansowanej diety i aktywności fizycznej, kształtowanie umiejętności niezbędnych do utrzymania zdrowia i kondycji fizycznej, pogłębienie zainteresowania problematyką prozdrowotną wśród dzieci i młodzieży naszego Ośrodka. Biorąc pod uwagę powyższe w dniu 04.06.2018r. zostały przeprowadzone zajęcia, podczas których wspólnie (wszystkie grupy w internacie) przygotowywaliśmy sałatkę. Podczas przygotowywania rozmawialiśmy o zdrowym odżywianiu oraz wymienialiśmy korzyści płynące z jedzenia warzyw jak i owoców. Krojenie warzyw, nie sprawiło dzieciom żadnych trudności pokrojone zostały naprawdę bardzo fachowo (drobno). Po obraniu i pokrojeniu warzyw doprawiliśmy sałatkę do smaku, i mieszaliśmy, aby wszystkie składniki dokładnie się połączyły. Sałatka była naprawdę bardzo smaczna, wspólnie i ze smakiem zjedliśmy ją  podczas kolacji.

M. Perz & A. Czychewicz